Gerendázott minimál

Dátum: 2018
Város: Budapest
Ügyfél: Család
Kategória: Komplett ház

Érdekes megkeresés

Egy nem ritka problémával kerestek meg.

A család a kedvenc otthonát kinőtte. Semmiképpen sem kívántak elköltözni, így a lakást kellett megnövelni.
Az épülethez tartozott egy kertkapcsolati fedett terasz.

A kerti oldalon a földtől plafonig egyben üvegezést kapott, míg a valamikori külső falon lévő ablak megszüntetésre került. Az így kialakult területre készült el a konyha és az étkező.

A lakás többi része még az eredeti beköltözéskor inkább mediterrán hangulatban készült, ugyanakkor a konyhát már modern külsővel szerette volna a tulajdonos. Ennek ötvözésére a modern külsőt kellemes otthonos színekkel ruháztam fel.
Külön gondot jelentett a keskeny, de igen hosszú terület, a kétoldali elhelyezés. A tervezésnél külön figyelmet fordítottam a mosogató, főzőlap, hűtő, feldolgozófelületek helyének megtervezésére.

Az ablak oldalra egy a konnektorokat és fedhető Gastronorm® tárolókat is magába foglaló egyedi nemesacél borítású dobozt terveztem. Ez oldja meg egyben az ablak felé a vízzárást is.
A másik oldalon sem lett volna szerencsés egy konyhától anyagidegen csempeburkolat, így alul nemesacél falburkolatot kapott konnektorokkal, felül pedig a munkalap dekor-felületéből készült a faltakarást.
A reggeliző átadópult nyers tölgy hatású.
A PowerLED munkafelület megvilágítási rendszer rendkívül erős fényt biztosít.

Gépek

A tulajdonos mindenből ár érték arányosan a legjobbat kérte.

Sütőből az AEG SousVide funkciójú gőzsütőjét választottuk, míg felette az AEG kompakt családjának sütő-mikró kombi készüléke van. Az indukciós főzőlap szintén az AEG-től érkezett. A mosogatógép ugyancsak az AEG csúcsterméke. Kiemelkedő tulajdonságai mellett a legkülönlegesebb technológiája a Comfortlift®, ami az alsó kosarat felemeli a középső kosár elé. A megfelelő kapacitású hűtőről a Whirlpool 75cm!! széles beépített hűtője gondoskodik. A beépített borhűtő szintén Whirlpool termék. A gránitmosogató és a prémium csaptelep francia LUISINA-tól érkezett. Speciális 2×34 literes NATURELITE beépített szemtest terveztem be a szükségletek kielégítésére. Az elszívóból A FALMEC olasz manufaktúra láthatatlan beépítésű, nagy teljesítményű készüléke lett kiválasztva.

Felhassznált anyagok

Ajtaja kamrában fényezett magasfényű front. Munkafelülete Osztrák rozsdás hatású dekorlap. Lábazata nemesacél lábazati elem. A széles fiókok 60kg terhelhetőségű csillapított záródású rendszerek.