60m2-es kétszobás lakás

Dátum: 2017
Város: Nagytarcsa
Ügyfél: Fiatal férfi
Kategória: Komplett lakás

Hálókoncepció

Az elképzelés nem csupán abból született, hogy szabadkezet kaptam és tehetek, amit akarok. A megvalósult hálószoba egy teljes lakás részeként, a szükséges tárolók elhelyezésének gondolatából, a lakás többi részének szellősen tartásából született.
A tervezéskor ebben a lakásban egyszerűen nem ált rendelkezésre elégséges hely a szekrények elhelyezésére. A terv először még egy szükséges furcsa ötletként indult, majd hozzá kapcsolódtak a lakásban használt felületek. A terv elkezdett feltöltődni egyedi látványelemekkel, míg végül kialakult a végleges forma.
Megalkotásakor 2 fontos szempont vezetett. Az egyik, a megrendelő kérése, hogy az egyedi látványelemek ne írhatják felül a funkcionalitást, a másik a szükséges tárolók elhelyezése.
A képen is látható emelvény alatti integrált ajtós és fiókos szekrényen kívül az asztal mögött további mély rejtett szekrények találhatóak. A besüllyesztett ágy teleszkópok segítségével felnyílik és alatta egy 2,5m3-es tároló került kialakításra.

Felhasznált anyagok

A színek és anyagok összehangolásával sikerült egy harmonikus látványt létrehozni. A három használt felület a magasfényű fehér, a natúr tölgy és az antracit szürke.
A parketta az emelvényre is felkerült, valamint dekorációs céllal jutott belőle egy kevés a falra is. Minden kábel a gipszkartonos falakon belül van, nem látszanak lógó vezetékek.