Skandináv megbolondítva

Dátum: 2019
Város: Budapest
Ügyfél: Család
Kategória: Konyha

Berendeztük

Ügyfelünk egy kész építész által berendezett tervel érkezett, mellyel nem igazán volt elégedett.

Az ilyen terek otthonos berendezése sok év tapasztalatot és inkább szaktervezői tudást kíván.

A nappalival egybefüggő terű konyhákra mondják hogy amerikai, ugyanakkor a Magyarországon ilyen elrendezési névvel illetett terek a legkisebb mértékben sem hasonlítanak az igazi amerikai berendezési modellhez.

Az itthoni tervezők egy része úgy hiszi, ha tervez egy nagy egybefüggő teret és annak egyik falát kinevezi konyhának, akkor az már amerikai konyhás lakás. Pedig inkább egy jó nagy irodai teakonyha. Hiányzik belőle a tagoltság, az átadó, vagy szigetrész, mely egyértelműen elválasztja a konyha területét a nappalitól.
Nos ilyenkor jön egy jó belsőépítész vagy a lakberendező és igyekszik helyrehozni a dolgokat.

Ez a lakás is ilyen volt. Az ügyfél sem modern, sem klasszikus stílust nem szeretett volna, ugyanakkor az apróbb látványos megoldásoknak sem volt ellene.

Alapvetően a skandináv letisztult tervezési stílusból indultunk ki, a konyhabútort a fehér szín, az egyszerű vonalvezetés és a nyersfa kombinációja jellemzik.
Kényelmes nagy munkafelületen lehet előkészíteni az ételt szemben a családdal, vagy barátokkal. A mosogatómedence és a főzőlap között is megvan a szükséges terület az előkészítéshez. A szükséges konyhai felszerelést nagy tárolószekrények nyelik el. A mosogatás és előkészítés a Chambord Clotaire III kerámia mosogatóban könnyű és kényelmes. Az Electrolux gőzsütő és a fölötte elhelyezett Electrolux sütő-mikró kombi készülék kényelmesen magasan helyezkedik el, pont kézre esik betenni vagy kivenni az ételt.
Jó lett volna egy nagy ablak, de a szemben lévő épület közelsége építészetileg ezt nem engedte meg.

Gépek

Sütőből az Electrolux SousVide funkciójú gőzsütőjét választottuk, míg felette az Electrolux kompakt családjának sütő-mikró kombi készüléke van. Az indukciós főzőlap szintén az Electrolux-tól érkezett, összekapcsolhatózónás változat. A mosogatógép teljesen integrált, hogy ne zavarja a stílust és ugyancsak Electrolux modell. A kerámiamosogató és a csaptelep francia Chambord prémium termék. Az elszívó olasz FALMEC készülék.

Felhassznált anyagok

Ajtaja kamrában festett széles keretes és sík betétes front. Munkafelülete 40mmes keményviaszolt rusztikus tölgy.